Pomembno obvestilo o piškotkih na spletnih straneh in zakonu o elektronskih komunikacijah: S 15. junijem 2013 bo potekel rok za izvedbo sprememb na spletnih portalih zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah ZEKom-1

V zakonu je predvidena omejitev uporabe spletnih piškotov (web cookies) in shranjevanja informacij v teh piškotkih (157. člen).

Spletno CMS orodje WordPress za svoje delovanje uporablja piškotke, ki so nujni za delovanje samega sistema in omogočajo spremljanje obiska, vodenje statistike ter interakcijo z uporabniki. Za to, da bi zagotovili skladnost z zakonom je potrebno narediti določene spremembe.

V ta namen smo v Connecti razvili poseben dodatek, ki poskrbi, da bo vaša spletna stran ustrezala zakonodaji in bo uporabnika vnaprej obvestila o piškotih in omogočila izklop le-teh. Dodatek lahko vključimo tudi na vašo WP spletno stran.

Kazni za nespoštovanje tega določila so kar visoke od 1.000 do 20.000 € za srednje in velike gospodarske družbe in med 200 do 1.000 € za manjše družbe in samostojne podjetnike (ZEKom-1, 235. člen), zato vam močno priporočamo dograditev. hkrati z dograditvijo pa se izvedejo tudi vse potrebne posobobitve in nadgradnje sistema.

Če vas zanima več, se obrnite na podpora@connecta.si