1manjsa-otok-escape-room-enigmarium-soba.pobgaV oglaševalski agenciji Connecta smo priskočili na pomoč našemu naročniku Escape Room Enigmarium in skupaj zasnovali igrificirano komunikacijsko kampanjo s ciljem, da bi v času “korontene” zgradila pristne odnose s svojimi igralci. Seveda smo pri tem – kot specialisti – uporabili igrifikacijo, v Connecti pa smo poskrbeli tudi za oglase na družbenih medijih in pošiljanje mailingov.

V Escape Room Enigmarium smo zasnovali nekaj družbeno koristnega – (brezplačno) online igro pobega »OTOK – igra pobega v tvoji sobi«, da bo lažje ostati doma

V času, ko moramo ostati zaklenjeni v svojih sobah, smo v Enigmariumu sklenili, da vas bomo na način, ki ga najbolje znamo, pozabavali z online igro »OTOK – igra pobega v tvoji sobi«. Zasnovali smo inovativen, avtorski koncept online escape room igre, in ga le v tednu dni (in noči) tudi realizirali.

Igra je zasnovanoa tako, da vsak dan – od ponedeljka do nedelje  – prejemete po e-pošti eno poglavje napete igre. Vsako naslednje poglavje odklenete s kodo, ki ste jo dešifrirali v prejšnjem poglavju. Poleg odlične zabave, udeležence, ki prebijejo do pravilne rešitve, na koncu igre čaka tudi majhno darilce.

Igro »OTOK – igra pobega v tvoji sobi« – vsak teden igra več tisoč igralcev v Sloveniji in na Hrvaškem.  Igralci pošiljajo zahvalna sporočila, saj jim igra krajša čas v izolaciji. Najbolj pa smo veseli, da pravijo, da se bodo po končani epidemiji radi vrnili v naše igre.

Zanimivo je tudi, da zaradi uporabe igrifikacije naše mailinge tako odpre več kot 91% prejemnikov, ter da igralci med seboj delijo igro – vsak mail se prepošlje od pet do osemkrat, kar potrjuje, da je uproraba igrifikacije odličen način za utrjevanje odnosov in aktivacijo.  

Zato se v teh časih še bolj zavedamo, da je ključna hitra prilagoditev (iz offline v online), odgovorno in družbeno koristno delovanje in popolna transparentnost, posebej kar se tiče informacij o varnem obisku naših iger. Čim bo omejitev minila, pa bo pomebno poudariti, kako skrbimo za varnost, da smo povečali časom med obiskom dveh skupin, da se igralci ne srečujejo in da je dovolj časa za  zračenje in temeljito dezinfekcijo.  Zato je v tem času pomembno, da naša komunikacija ne zastane, temveč da čas, ko smo doma izkoristimo za grajenje pristnih odnosov z igralci naših iger tako v Sloveniji kot  na Hrvaškem.

Prednost Escape Room Enigmariuma® je prav v tem, da nenehno razvijamo povsem sveže in izvirne koncepte – ne gre več za pobeg iz sobe, temveč za kratek pobeg od resničnega sveta (in Izolacije).

PS: Kdor bi želel sodelovati v naši igri, naj se prijavi preko obrazca – igra se začne vsak ponedeljek ob 15.00 uri.

https://escape-room.si/eescape-room-online-spletna-igra/