Ste na začetku podjetniške poti? Razvijate novo idejo? Iščete sofinanciranje ali partnerje?

Bodite previdni, saj boste v tem primeru morali vašo idejo javno objaviti, kar pa pomeni tudi, da si jo lahko kdo “prisvoji”.  Preden se spustite v medijsko izpostavljanje vaših inovativnih podjetniških idej, morate vedeti, da s tem izpostavljate tudi  intelektualno lastnino – zaščitite jo pravočasno.

Preverite tudi,  da ime znamke, s katero nameravate osvojiti trg,  še ne obstaja in da ni zamenljivo podobno kateri od obstoječih znamk – menjati ime potem, ko se že pojavite na trgu, vam lahko uniči dosedaj ustvarjeno prepoznavnost in  renome ter povzroči nemalo stroškov.

Kaj storiti?

START UPi, oziroma zagonska podjetja v preveliki želji po publiciteti in medijski izpostavljenosti razkrijejo svoje izdelke ali storitve, pri tem pa nehote škodujejo sebi. Zaradi neizkušenosti v poslovanju so lahka tarča za krajo idej in projektov ter posnemanjem.

Prvi in nujni korak pred morebitnimi kršitvami in nelojalnimi konkurenti je registracija blagovne ali storitvene znamke. V kolikor se vaše podjetje ukvarja z inovativnimi izdelki, pa je izdelke potrebno modelno zaščititi, v nekaterih primerih pa tudi patentirati.

Z registrirano blagovno znamko boste tako izkazali višjo raven resnosti in zagretost pred morebitnimi investitorji – vrednost podjetja je namreč vrednost njegovih blagovnih znamk. Obenem pa se z registracijo poveča vrednost izdelka ter pomaga oglaševati kakovost in celostno podobo podjetja, katero skrbno gradite. Registrirana znamka ali model predstavlja vašo intelektualno lastnina, zato je treba zanjo skrbeti in jo ustrezno varovati.

Kako lahko pomagamo?

V Agenciji Connecta vam lahko celovito svetujemo. Za znamke skrbimo od A do Ž že 30 let. Zadnjih 10 let smo bili registirani zastopniki za blagovne znamke, po upokojitvi sodelavca pa smo se povezali z naboljšimi slovenskimi strokovnjaki, da vam pomagamo celovito poskrbeti za vašo znamko. S 30 let izkušnjami s tega področja pa zmoremo svetovati širše, tako s poslovnega, pravnega kot marketinškega vidika.

Z veseljem smo na voljo za več informacij – pišite na info@connecta.si