Res so čudni časi, polni presenečenj. Ne le globalna finančna kriza, ampak tudi naravni pojavi v zadnjih dneh:

1) V sečoveljskem zalivu smo plavali z morskim psom. In s tem ne mislim našega domačega vipeta, ki se je skupaj z nami kopal v prijetni, na 21 stopinj ogreti morski vodi, temveč konkretno morsko psino, ki je svojo veliko trikotno črno plavut kar štirikrat pokazal iz vode v lepi, grozljivo ravni in hitri linji. Gibanje je bilo tako zelo drugačno, da nam je bilo v hipu jasno, da to nikakor ni delfin. Opazovanje smo nadaljevali z mehimi koleni in s trdnim krovom pod nogami. Zanimivo doživetje – ampak zakaj ravno na začetku kopalne sezone?

Vsekakor: plavali smo z morskim psom in preživeli! Glede na to, da si morski psi širijo svoj teritorij, se bomo najbrž na to počasi navadili, tako kot smo se na manjše oglaševalske proračune .)

2)  Že čisto poletne razmere na koncu maja so s seboj prinesle tudi poletne vremenske motnje. Toča, ki je padala ravnokar,  je bila naravnost bombastična, vsaj tako jo je bilo slišati pod strešnim oknom. Si predstavljate kako bobni, ko take kepe letijo z neba?

toca

3) Zdaj čakam samo še, da nas v Ljubljani obišče medved Rožnik! Ja, na Formaratonu smo imeli zanj pripravljeno tudi štartno številko, dan pred prireditvijo je namreč še haral tam naokoli. Priznam, naš krizni PR načrt je dva dni prej predvidel in zajemal vse odgovore na vse morebitne težave in zaplete, vključno z morebitnim pristankom marsovcev v Tivoliju, na čisto navadnega medveda pa se nismo spomnili. Ne bomo več pozabili. 

Apropos, še nauk zgodbe: Če srečaš morskega psa ali pa medveda, je najslabše, če se obnašaš tako, kot se ponavadi obnaša njegov plen. Bežanje se torej ne obnese. Če se obnašaš drzno, drugače in nepredvidljivo, je verjetnost, da te bo zamenjal za svojo hrano, manjša. Soočite se z njim, naredite se velike in močne. 

Če torej prevedemo še v poslovni jezik: v teh časih se ne splača obnašajti kot majhna riba, ampak se splača ukreniti kako drzno potezo. Ostanite kreativni!