16 Jun 2018

Celebrating 25 anniversary!

(re) Kreativno, Connecta, Oglaševalska agencija Comments Off

Prav danes Connecta praznuje 25 rojstni dan, odkar snujemo oglasne akcije, kreiramo nove znamke in pomagamo obstoječim doseči komunikacijske cilje! Bravo Connecta, zahvala in še posebne čestitke pa gredo vsem vam, dragi prijatelji, sodelavci, partnerji in naročniki, ki ste nam v teh 25 letih pomagali soustvariti toliko čudovitih zgodb in znamk!. Pot ni bila zgolje posejana z rožicami, bili so dobri in slabši časi, danes pa ima agencija dokaj jasno vizijo in poslanstvo.

Poleg tega, da je edina agencija, ki je tudi registrirani zastopnik za blagovne znamke in modele in je za znamke pravi »ONE STOP SHOP« – prihodnost vidi v kreiranju igrificiranih doživetij ter uporabi igrifikacije za aktivacijo kupcev – to potrjuje tudi “hišni” projekt »Escape room Enigmarium®«, ki je prerasel v mednarodno prepoznano znamko – mimogrede: pravkar smo končali s komunikacijsko podporo najnovejšemu projektu Sensperience®)

Hvala in na igrivih naslednjih 25!

Print

11 Jun 2018

Spletna stran Združenja stalnih sodnih tolmačev

Reference, Spletne strani Comments Off

zdruzenje-stalnih-tolmacev-2Med reference z veseljem dodajamo tudi spletno stran, ki smo jo v Connecti izdelali za Združenje stalnih sodnih tolmačev in pravnih prevajalcev Slovenije SCIT – Kliknite tule:  http://www.soi-tolmaci.si/

12 Apr 2018

Kdaj je nujno zaščititi znamko? Start Up-i, pozor!

(re) Kreativno, Connecta, Oglaševalska agencija, Pozor, sveže! Comments Off

Ste na začetku podjetniške poti? Razvijate novo idejo? Iščete sofinanciranje ali partnerje?

Bodite previdni, saj boste v tem primeru morali vašo idejo javno objaviti, kar pa pomeni tudi, da si jo lahko kdo “prisvoji”.  Preden se spustite v medijsko izpostavljanje vaših inovativnih podjetniških idej, morate vedeti, da s tem izpostavljate tudi  intelektualno lastnino – zaščitite jo pravočasno.

Preverite tudi,  da ime znamke, s katero nameravate osvojiti trg,  še ne obstaja in da ni zamenljivo podobno kateri od obstoječih znamk – menjati ime potem, ko se že pojavite na trgu, vam lahko uniči dosedaj ustvarjeno prepoznavnost in  renome ter povzroči nemalo stroškov.

Kaj storiti?

START UPi, oziroma zagonska podjetja v preveliki želji po publiciteti in medijski izpostavljenosti razkrijejo svoje izdelke ali storitve, pri tem pa nehote škodujejo sebi. Zaradi neizkušenosti v poslovanju so lahka tarča za krajo idej in projektov ter posnemanjem.

Prvi in nujni korak pred morebitnimi kršitvami in nelojalnimi konkurenti je registracija blagovne ali storitvene znamke. V kolikor se vaše podjetje ukvarja z inovativnimi izdelki, pa je izdelke potrebno modelno zaščititi, v nekaterih primerih pa tudi patentirati.

Z registrirano blagovno znamko boste tako izkazali višjo raven resnosti in zagretost pred morebitnimi investitorji – vrednost podjetja je namreč vrednost njegovih blagovnih znamk. Obenem pa se z registracijo poveča vrednost izdelka ter pomaga oglaševati kakovost in celostno podobo podjetja, katero skrbno gradite. Registrirana znamka ali model predstavlja vašo intelektualno lastnina, zato je treba zanjo skrbeti in jo ustrezno varovati.

Kako lahko pomagamo?

V Agenciji Connecta kot registriran zastopnik za blagovne znamke in modele za vas uredimo registracijo znamke v Sloveniji, kot tudi v tujini. Naša bistvena prednost je, da pri nas za znamke skrbimo od A do Ž (že 25 let) in tako znamo svetovati tudi širše, tako s poslovnega, pravnega kot marketinškega vidika.

Z veseljem smo na voljo za več informacij – pišite na   tanja.tomsic@connecta.si

 

24 Dec 2017

Novoletna čestitka Escape Room Enigmarium®

(re) Kreativno, Connecta Comments Off

 Can you dechiper our new year wish? Merry Christmas, Healthy and Happy New Year and 5 7 1 2 5 8 2 6!

Ekipa Connecte, ki je zasnovala zgornje voščilo,  se željam pridružuje :) Zdravo, uspešno, srečno in igrivo 2018 vam želimo!

srecno2018

27 Jun 2017

Zaščita blagovne znamke Beer Bulli®

Pozor, sveže! Comments Off

zascita-znamke-beer-bulliZaščita blagovne znamke Beer Bulli® je pika na i (ali naj raje rečemo ® za i-jem) tako odmevnega, entuziastičnega in izjemnega projekta kot je reševanje odpisanega, kultnega VW T1 Van-a iz Rižane. Po uspešni Adrifund kampanji se letos,  po skoraj 30 letih ponovno vrača nazaj na ceste, ves svetleč in poln piva!  V agenciji Connecta smo projektu z veseljem priskočili na pomoč pri zaščiti blagovne znamke. Konec koncev smo ljubitelji odbitih vozil  - naš Trabant Cabrio je legendaren, pivo pa imamo tudi zelo radi.  Torej: Go, Bulli, go!

PS: Bi tudi vi radi registrirali blagovno znamko? Pokličite nas, z veseljem pomagamo –  01 234 00 64

22 Jun 2017

Registracija blagovne znamke – Mini vodič

Pozor, sveže! Comments Off

 

 

zascita-znamke-mini-vodic

V agenciji Connecta že 25 let z ljubeznijo kreiramo in upravljamo blagovne znamke. Upravljanje blagovnih znamk celovito zaokrožuje vodenje postopkov prijave in registracije blagovnih znamk, ter spremljanje in varovanje vaše intelektualne lastnine na nacionalni in mednarodni ravni. Vaši znamki lahko resnično nudimo celovito storitev od A do Ž.

Connecta je “One Stop Shop” za blagovne znamke:

  • ustvarja znamke od ideje do izvedbe
  • pozicionira znamke na trgu
  • zaščiti – registrira znamke
  • skrbi in varuje znamke kot premoženje, tudi po registraciji znamke

Ne izgubljajte časa in denarja, saj je tu za vas cela ekipa strokovnjakov za blagovne znamke. Pomagamo vam od zasnove do končne podobe ter komunikacijske strategije, ki bo dosegla prodajne cilje.

Za vas smo pripravili Mini vodič za zaščito blagovne znamke -PDF -tule:  Registracija blagovne-znamke -  ali pa nas kar pokličite na 01 234 00 64 ali nam pišite na znamke@connecta.si

 

22 Jul 2016

Igrifikacija v turizmu – igrifikacija muzejev in gradov

(re) Kreativno, Design, Oblikovanje, Organizacija dogodkov, Reference Comments Off

igrifikacijaPrav ponosni smo, da se v agenciji Connecta lahko pohvalimo tudi s sodelovanjem pri povsem novi turistični panogi, saj v tesnem sodelovanju z ekipo Escape Room Enigmarium® skupaj kujemo zgodbe, oblikujemo zaščitne znake ter kreiramo doživetja.

Zadnja projekta, na katera smo ponosni sta:

1) ESCAPE CASTLE SVETVINČENAT®  ali PRVI POBEG Z GRADU! 

V zabavni pustolovščini v prečudovitem kaštelu Morosini Grimani v idiličnem Svetvinčenatu se lahko podate na unikatno in izvirno pustolovščino, ki združuje elemente “escape room” igre in “lova za zakladom”  – a najlepše je, da se zgodba dogaja v resničnem gradu in da se uganke zlivajo z resničnimi legendami in zgodovinskimi dejstvi, kar zagotavlja resnično “immersive” doživetje!  Ponosni smo, da smo sodelovali pri tem  inovativne pionirskem projekt prve igrifikacije gradu (gamification), ki je oživil grad, zidove ter legende ter popestril ponudbo celotne Opčine Svetvinčenat. 

Igro lahko odigrate v dvorcu Grimani v Svetvinčentu od 27.7 dalje vsak dan med 10.00 in 21.00 uro, več inforamacij na recepciji +385 (0) 52 384 318 ali E-mailu: info@grimanicastle.com

 2)  Igrifikacija Muzeja – “Pobeg v bivak”

SLOVENSKI PLANINSKI MUZEJ v Mojstrani predstavlja inovativno novost na področju igrifikacije – igrivo pot doživetij z imenom »Pobeg v bivak«, ki smo jo pionirsko zasnovali in realizirali delovma tudi v naši agenciji v sodelovanju z Enigmarium® escape room. Tu gre za klasičen “escape room”, kjer nad igro bdijo moderatorji in ponastavljajo sobo, temveč za inovativen način prehajanja skozi igro, ki smo ga razvili posebej za projekt. Do bivaka se je namreč treba šele prebiti skozi štiri preizkušnje, ki so povezane s planinskimi veščinami, ki pridejo prav v gorah.

Obisk muzeja še nikoli ni bil tako zabaven! http://www.planinskimuzej.si/

30 Dec 2015

Igrifikacija dogodkov

(re) Kreativno, Connecta, Organizacija dogodkov, Reference Comments Off

Oglaševalska agencija Connecta in Escape Room Enigmarium®, blagovna znamka, ki smo jo pomagali zgraditi ter daleč najbolj priljubljen escape room v širši regiji, predstavljata nov korak v organizaciji poslovnih dogodkov:  Igrifikacija dogodkov!

Igrifikacija poslovnih dogodkov je nov trend, ki ga prvi predstavljamo pri nas. Skupaj z naročnikom – Simobilom, smo realizirali prvo igrificirano srečanje z novinarji in s tem odprli povsem novo poglavje, saj se zavedamo se vse bolj vročega pomena »igrifikacije« ter »storytellinga« v turizmu, kot tudi pri organizaciji poslovnih dogodkov – kjer si obiskovalci ne želijo več samo vloge pasivnega opazovalca, temveč aktivnejših, individualnejših doživetij – ob katerih se bodo, seveda, predvsem čimbolj zabavali, ter se jih še dolgo spominjali. Tistega, kar doživiš na lastni koži, se namreč še dolgo spominjaš, o tem pa tudi poveš prijateljem ter postaneš ambasador blagovne znamke.

Prednost Escape Room Enigmariuma® je prav v tem, da nenehno inoviramo in razvijamo povsem sveže in izvirne koncepte. Prava mera težavnosti, skrivnostnosti ter različnih ugank in nalog, da vsak član pride na svoj račun, ter seveda presenečenja, namigi in do konca dovršena dramaturgija je tista, ki povzroči »hevreka« moment in razlikuje sobe znamke Enigmarium od vseh drugih. Zato se igralci radi vračajo, Escape Room Enigmarium® pa ostaja vodilni na tem področju. Za inovativnost v turizmu pa je naš projekt, Escape Igloo®, prvi igrificiran iglu na svetu, prejel tudi prestižno nagrado Snovalec 2015.

Ponujamo unikatne rešitve za igrifikacijo poslovnih dogodkov. Najamete nas lahko za razvoj in izvedbo vašega unikatnega dogodka, pri vas ali pri nas . Na podlagi vaših izhodišč lahko skupaj pripravimo idejno zasnovo in zgodbo, mi pa vam v naslednji fazi razdelamo in predstavimo podroben scenarij igre ter konkretne predloge za realizacijo.
Vas zanima več? Pokličite nas. 01 234 00 60

 

24 Jun 2015

Nagrada Snovalec 2015 za Escape Igloo®

(re) Kreativno, Branding, Oglaševanje, Organizacija dogodkov, Reference Comments Off

V agenciji Connecta smo veseli, da je Snovalec leta 2015 ENIGMARIUM® ESCAPE IGLOO®! 

Ekipi Escape Room Enigmarium® seveda iz srca čestitamo, veselimo pa se skupaj z njimi, kajti tesno smo sodelovali pri razvoju blagovne znamke, njeni zaščiti  ter celoviti komunikacijski podpori projektu.Woohoo, bravo!

24 Sep 2014

Prvi escape room Enigmarium v Ljubljani!

Connecta, Oglaševanje, Pozor, sveže! Comments Off

Prvi escape room Enigmarium v Ljubljani je vroča tursitična atrakcije, ki je obnorela svet.  Ekipa Connecte je to poletje s polno paro in velikim zadovoljstvom sodelovala pri projektu  inštituta Proactivita in pomagal tako pri kreativni zasnovi samega projekta, kot izvedbi komunikacijske strategije. V projektu smo  sinergično združili vse znanje, ki smo ga vsa ta leta pilili: kreativnost, dizajn, odnosi z javnostmi, organiziranje eventov, digitalna komunikacija, spletne strani, mediji, zaščita blagovne znamke, oglaševanje, entertaiment …

Veseli nas, da smo sosoustvarili tako zanimiv projekt, še posebej pa smo veseli pozitivnega feedbacka, ko vidimo navdušene igralce, ko se jim uspe prebiti iz sobe! Če vas zanima več: www.escape-room.si